VakFederatie

Van Wincoop Rietdekkers, met liefde voor ons ambacht

Kwaliteit sinds 1979

De rietdekker

Het maken van een rieten dak is nog echt handwerk en daarom staan we heel dicht bij het product. Hoewel een leek niet het scherpe oog van de rietdekker heeft, is de hand van de meester direct herkenbaar in de uitstraling en de kwaliteit. Een perfecte afwerking van de hoeken, dakkapellen en andere aansluitingen. Het juiste riet op de juiste plaatsen: spits in de hoek, lang en vol in de kil.

Kwaliteit

Werken met riet betekent werken met wat de natuur ons geeft. Om een constante kwaliteit te garanderen, kopen we op diverse plaatsen in Nederland en ver daarbuiten ons riet in. Wij hebben eigen telers in China die voor ons maaien en sorteren. Regelmatig bezoeken wij de locaties om er zeker van te zijn dat het oogsten, drogen, schoonmaken en transporteren met de grootste zorg gebeurt. Alleen het beste is goed genoeg.

Het ambacht

Voor nieuwe woningen met rieten daken is het belangrijk dat de onderconstructie en de rieten kap naadloos op elkaar aansluiten. Ontluchting, dampdichtheid, dakhelling en andere technische details bepalen de levensduur van een rieten kap. Het werken vanuit deze doelstellingen maakt ons ambacht prachtig. Wij mogen onderdeel uitmaken het onderhouden van uw huidige thuis en de realisering van uw toekomstige droomhuis.

Onze liefde voor het vak, aangevuld met jarenlange ervaring, geeft ons de mogelijkheid om dagelijks te doen waar wij goed in zijn. Het realiseren en beheren van kwalitatief hoogwaardige rieten daken. Voor een rieten dak zonder zorgen.