EcoComfort

Natuurlijk riet!?
De natuur op uw dak, dat is duurzaam. Het ambachtelijke opdekken van het riet, de hoge isolatiewaarde en natuurlijk het pure onbehandelde natuurproduct riet. Een duurzamer dakbedekking is bijna niet mogelijk.

Uw rietendak, een duurzame toekomst. Er is één maar in het gehele verhaal. Tijdens het slopen en/of opdekken van uw rietendak komen er, zoals bij elk bouwproces, afvalstromen vrij. Deze stromen zijn verre van duurzaam.

 

Tot 2010 werd dit afval gestort als bouw/sloop afval. Milieutechnisch gezien slecht voor onze toekomst en verspilling van de waardevolle grondstoffen welke op deze manier verloren gaan.

Natuurlijk riet!
Van Wincoop Rietdekkers heeft besloten om ook hierin zijn verantwoordelijkheid te nemen en is sinds 2009 gaan zoeken naar een oplossing. Samen de firma Kamphorst is er een machine ontwikkeld welke in 2011 in gebruik is genomen. Met deze machine is het mogelijk de afvalstromen te scheiden en het vervuilde rietafval om te zetten in nieuwe duurzame grondstoffen.

In 2013 is door samengaan van van Wincoop Rietdekkers, Firma Kamphorst en twee andere partijen EcoComfort opgericht. EcoComfort concentreert zich op het vervaardigen van strooiselproducten (animal bedding) uit het vervuilde afvalriet.

De bestaande machine uit 2011 is hiervoor uitgebreid en doorontwikkeld tot een semi-automatische productie- en sorteerlijn, waarbij alle grondstoffen gescheiden worden en het overgebleven riet wordt verwerkt tot rietzaagsel.

 

 

 

Wilt u meer weten?

Kantooradres

Koekamperweg 10
3882 TC Putten
Nederland

 

E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon Putten
0341-353231

Telefoon Hoevelaken
033-2572536